oktober 15, 2016 AUTHOR: admin CATEGORIES: USA Tags: , ,

Dag 12 – Zion National Park

shit(*). 8u30. we gingen vroeg vertrekken richting South Campground om een plekje te proberen te bemachtigen. Snel de camper opbergen (je wil niet vertrekken met servies dat nog op de kasten staat), de kids in pyjama in de autostoelen steken en weg zijn we.

30 minuten later staan komen we toe aan op de South Campground om een rij van wel 50 (vijftig!) te zien aanschuiven tot er een plekje vrijkomt op de camping (first come first served)… shit(*) Terug naar het dorp een kilometer terug en hopen dat daar nog plaats is. We hebben geluk en boeken meteen voor 2 dagen in Zion Canyon Campground .. 55$/nacht wel … maar ’t is vakantie en we hebben geen zin om nog 2 dagen te stressen om een plek te vinden.


Na het ontbijt en smeren van onze bokes voor de pic-nic vertrekken we richting ingang van het park. De bus zit vol dus wandelen we 1mijl (1,6 km) tot daar…. Aan de ingang valt onze frank dat we onze “annual pass/America the beautiful” in de camper zijn vergeten … shit!(*) Ik (Tom) wandel er dan maar om …. zweet zweet ( het is tegen de middag en warm)

WE ZIJN ZION BINNEN, EINDELIJK!

Net zoals in Yosemite loopt alles hier met shuttlebussen, akkoord er staat veel volk te wachten aan halte 1 en het heeft wat weg van het aanschuiven in een pretpark, maar daardoor is er een minimum aan verkeer in het park. 30minuten later zijn we aan de eindhalte nummer 9, op zich al weer een prachtige rit.


We doen de Riverwalk Trail tot waar de narrows beginnen, want als je hier wil wandelen moet je door het water en daar zijn we niet op voorzien. De route is geasfalteerd en het is er heel druk, dus we verlaten zoveel mogelijk het pad om langs de rivier te wandelen, vééééél beter.3u later zijn we terug aan de shuttle, dalen we af naar halte 7 en doen we de korte wandeling naar Wheeping Rock, waar het water van de rots stroomt en voor een mini waterval zorgt… Gust doet er een schepje bovenop omdat hij dringend van manneken pis moet spelen … als er maar niemand zijn drankfles staat te vullen een verdiepje lager.

En dan gaan we terug richting camping. We eten nog heerlijk mexicaans aan het restaurantje naast de camping voor ons licht uitgaat.

1 Comment

  1. Frieda Rottiers 7 jaar ago says:

    Prachtige foto’s van het mooie landschap en de kids !

Comments are closed.

Archief

Recente reacties

LAYOUT