december 30, 2014 AUTHOR: admin CATEGORIES: Blog, Uncategorised

Dag 53 – Sale – Yanakie

We trekken vandaag naar Yanakie, onze uitvalsbasis voor Wilsons Promontory National Park. Aangezien we gisteren 4u gereden hebben, hebben we vandaag maar 2u te gaan. Het is een mooie route langs grassige heuvels waar honderden koeien en schaapjes staan te grazen.

’s Middags houden we halt in Foster om te lunchen. We springen er het infopunt binnen om te informeren hoe we onze namiddag nog kunnen vullen. “Agnes Falls” is een aanrader, maar daarvoor moeten we wel 20min terugrijden vanwaar we kwamen. Och ja, 20minuten, dat is niets meer voor ons. We rijden door de heuvels, en vanop een lookout krijgen we een mooi zicht op Wilsons Prom, 60km verder aan de overkant van de baai, waar we morgen gaan wandelen.

Agnes Falls op zich was ook wel mooi, een brede waterval die in verschillende verdiepingen 60m diep valt. Het gekke was vooral dat je temidden van die groene heuvels helemaal geen waterval verwachtte.

Terug in Foster doen we nog wat boodschappen want de komende dagen worden back to basics. Onze camping in Yanakie (Shallow Inlet Campground) heeft namelijk geen faciliteiten.

Daar aangekomen moeten we ons aanmelden bij de ranger (te herkennen aan zijn safari-outift, hoed en naamplaatje ‘ranger’), die het park beheert vanuit zijn tent. 15$ per nacht betalen we, maar we krijgen er wel een mooi plekje voor. Het is eigenlijk een bushcamping en alle staanplaatsen zijn hier gescheiden door stukjes bos en struikgewas. Op die manier heeft ieder zijn eigen stukje privacy.


Bovendien zitten we hier ook vlak aan het strand. Na het avondeten trekken we met onze kampeerstoelen en antimuggenspray naar daar om de zonsondergang te zien. De jongens drinken hun flesjes in het avondzonnetje en terwijl Gust indommelt op mijn schoot krijgt Bent zin om nog wat in zee te spelen. Geen wolkje aan de lucht, morgen belooft een stralende dag te worden.






3 Comments

  1. oma Mieke 9 jaar ago says:

    Mooi,Wendy met de kindjes

  2. Frieda 9 jaar ago says:

    Alweer zo’n prachtige foto’s met de kindjes, schattig met z’n drietjes !

  3. Sofie R. 9 jaar ago says:

    Prachtland!

Comments are closed.

Archief

Recente reacties

LAYOUT