december 30, 2014 AUTHOR: admin CATEGORIES: Blog, Uncategorised

Dag 52 – Eden – Sale

Boxing day

S’ochtends gaat Wenti verder op haar elan, de planning voor de komende dagen. Blijkbaar echt geen overbodige luxe om onze overnachtingen wat vroeger te beginnen boeken. De vakantie is hier nu echt begonnen, families die een paar dagen geleden nog kerst vierden met vrienden & familie trekken nu op vakantie. De uittocht is ook merkbaar op onze route naar Sale, kolonne na kolonne passeert ons. 4×4’s met Boten of aanhangers, Off road caravans, Busjes met vastbonden kayaks, big rigs … de Aussies zijn er voor uitgerust, en ze zijn met velen.. .Gelukkig voor ons rjiden ze allemaal naar het noorden, terwijl wij naar zuiden rijden. Maar wij trekken ook richting een van de meer populaire trekplijsters … Wilsons Promontory National Park & Phillip Island.

Het is nog eens een marathonrit vandaag, ze noemen het een highway maar eigenlijk is het 360km kronkelweg door een bos. De natuur , de afstanden, het blijft indrukwekkend. De kindjes zijn tijdens de rit ook super flink.

In Sale checken we eerst de camping , een showground, basic & cheap (20$), maar wel veel ruimte en we kiezen zelf waar we willen staan. We hebben geen zin om zelf te koken en we gaan in het stadje op zoek naar iets dat open is. Het ziet er eigenlijk nog een gezellig centrum uit, maar vandaag lijkt het eerder op een spookstad, alles is er dicht. We dolen wat rond tot we op goed geluk een hotel/restaurant vinden dat open is. Binnenin lijkt het me eerder op een cruiseship. Overal zo van dat fout tapijt , een bar, een casino ruimte en een speelruimte voor de kinderen. Na al dat stilzitten in de auto kunnen ze zich daar wat uitleven, auto’s (graafmachines) voor Bent en een glijbaan voor Gust (waar hij zelf op en af kan, ook al denkt hij soms dat de trap de glijbaan is). Een cocktail voor ons, even grasduinen door de menukaart en ieder vindt wel zijn goesting.Met volle buikjes rijden we terug richting ons camping.

Submit a comment

Archief

Recente reacties

LAYOUT