december 19, 2014 AUTHOR: admin CATEGORIES: Blog, Uncategorised

Dag 43 – Blue Mountains

17 December

Vanuit onze camping is het welgeteld 5 minuten stappen naar Scenic World, de trekpleister in de Blue Mountains. Gewapend met stapschoenen, draagzak, rugzak en lunchpakket trekken we naar de ingang voor een dagje stappen.

Scenic World is voor ons een geweldige manier om de vallei te verkennen en alle lookouts in de buurt te kunnen bezichtigen. Met je toegangsticket kan je zoveel keer als je wil de cableway, railway of de skyway nemen en dat blijkt meteen handig te zijn want bij de eerste afdaling naar de vallei met het treintje verliezen we Gust zijn tut. En een hele dag zonder tutje is geen optie voor meneertje. Dan maar terug naar boven, tutje gaan zoeken, en weer naar beneden. Maar eigenlijk vonden we dat niet zo erg dat we nog eens naar boven moesten want de rit die slechts 2 minuutjes duurt brengt ons op een spoor met een hellingsgraad van maar liefst 52° 260m dieper in de vallei. En je kan je zitje nog op ‘cliffhanger’ stand (64°) zetten ook om het extra spannend te maken.



Nu de tut weer terecht is kunnen we aan de wandeling in de vallei beginnen. Een ‘boardwalk’, perfect aangelegd pad tussen de bomen, easypeasy, niets moeilijk aan. Na een uurtje zit de wandeling er al op en brengt de kabellift ons weer naar boven. We nemen de skyway die ons horizontaal naar de overkant van de vallei brengt. Het ding is uitgerust met eem glazen bodem, daar sta je dan boven het niets, heel leuk. Tijdens de rit krijgen we nog een mooi zicht op de Katoomba Falls.


Eens aan de overkant beginnen we aan een iets moeilijkere maar veel mooiere wandeling naar Echo Point, waar we getrakteerd worden op een geweldig mooi panorama van ‘ the 3 sisters’, 3 bergtoppen die niet meer toegankelijk zijn omwille van erosie. Op Echo Point krioelt het van de aziaten (op heel Scenic World eigenlijk (en bij uitbreiding heel Sydney). De meesten onder hen wonen in Australië maar er zijn ook hoop toeristen bij. En zijn me dat rare vogels! Net als in Sydney Aquarium trekken ze als zotten foto’ s van onze zonen alsof het aapkes zijn in de zoo. Op een bepaald moment sprong er een man voor mij en Bent om ons te fotograferen terwijl zijn vrouw naast mij kwam poseren. En van Gust zijn ze al helemaal wild, ze gaan op hun hurkje zitten en doen er alles aan om zijn aandacht te trekken om hem zo beter op beeld te hebben.

We wandelen langs dezelfde weg terug naar de skyway en deze keer stapt Bent supergoed mee, hij springt alle trappen op en af alsof het niets is. Als beloning nemen we nog eens het treintje naar beneden, en terug naar boven. Maar deze keer zitten we helemaal vooraan op de eerste rij voor extra kriebels in de buik.

Terug naar de camping. Het plan was om buiten te koken maar we worden weer omsingeld door de vliegen. En om binnen te staan koken heb ik al helemaal geen zin. conclusie: we gaan iets gaan eten :). Tripadvisor brengt ons naar een Vintage wine Bar/restaurant in Leura maar we mogen er gewoon niet binnen met de kindjes. Omdat ze “fully licensed” zijn (en dus sterke drank verkopen) mogen er geen mensen binnen met kinderen onder de 18. Belachelijk gewoon. Wat verderop is een thai die ook drank verkoopt en waar we wel welkom zijn. Leve de Aziaten!

2 Comments

  1. oma Mieke 9 jaar ago says:

    Prachtige beelden van die mooie natuur,en dat de Aziaten zo gek zijn van Gust en Bent zal waarschijnlijk zijn voor hun blonde haartjes en blauwe oogjes hé.

  2. barbara 9 jaar ago says:

    zucht….droom… misschien ook wel een beetje jaloers 😉
    geniet ervan.
    we wensen jullie daar ook een mooi eindejaar.
    vele kusjes van odile voor bentje en groetjes van ons

Comments are closed.

Archief

Recente reacties

LAYOUT