oktober 11, 2016 AUTHOR: admin CATEGORIES: USA Tags: ,

Dag 7 – Mammoth lakes – Stovepipe wells (Death Valley)

Niemand is ons komen wegjagen deze nacht, dus we hadden een gratis overnachting. Jeej! s’Ochtends starten we de generator om de camera’s & macbook op te laden. Ergens voelen we ons een beetje schuldig , we staan midden in een bos en die generator draait nu niet bepaald op zonne-energie …

Voor we doorrijden doen we onze inkopen bij een Vons grootwarenhuis in Bishop en gaan we nog tanken.

Tip: Neem een Safeway (Vons) Club Card. Te vergelijken met een Colruyt kaart bij ons. Op een volle winkelkar spaar je toch al snel 50$ uit en met de opgespaarde punten hebben we ook 0,50$ korting/gallon aan de benzinepomp.

We rijden langs een paar dorpen die doen denken aan de far west decors in Bellewaerde. Tijdens de rit eten we de koude pizza slices van gisteren op. t’Is Amerika, hier kan dat. We merken dat de temperaturen aan het oplopen zijn en ruilen stapschoenen voor flipflops en lange broeken voor shorts.

Na Lone Pine slaan we af richting Death Valley. Voor je’t beseft rijd je niemandsland binnen. De weg is magnifiek mooi en desolaat. We rijden van 1000ft naar 5000ft om weer tot zeeniveau te rijden. Het is 38° buiten, snikheet!Na verschillende tussenstops en viewpoints komen we rond 16u30 we aan in Stovepipe Wells, midden in Death Valley. Er zijn gelukkig nog een paar plaatsen op de RV camping. Full hookup please! Want zonder airco redden we het niet. De jongens genieten nog van een plons in het zwembad bij zonsondergang, “a pool with a view”, maar wel vreemd, zo midden in de woestijn.


Waar we gisteren met een winterpyjama onder een dikke dons gingen slapen doen we dan nu met een tshirtje onder een dun laken.

1 Comment

  1. Frieda Rottiers 5 jaar ago says:

    Blij om jullie mooie foto’s te zien en de blog te kunnen lezen van jullie avontuur. Prachtige natuur hé, dat mag je wel zeggen. Fijn dat jullie het goed stellen. Met die temperatuurverschillen van koud naar heet moet het ook niet alles zijn.
    We kijken uit naar de volgende verhalen.
    Dikke zoen van ons. XXX
    Oma Frieda en opa René.

Comments are closed.

Archief

Recente reacties

LAYOUT