oktober 11, 2016 AUTHOR: admin CATEGORIES: Uncategorised, USA Tags: ,

Dag 8 – Death Valley

Wakker worden en getrakteerd worden op een magnifieke opkomende zon. Terwijl Gust nog ligt te dromen ontbijt de rest van ons voor het eerst deze vakantie buiten. Het is 7u en al 20°!

Na het ontbijt trekken we richting Furnace Creek, eerst nog een stop aan het visitor center waar je museumgewijs wat kan leren over de geschiedenis, de fauna en flora van Death Valley. Hier kopen we ook onze annual park pass “America The Beautiful” (80$). Vandaag rijden we met de camper wat rond in Death Valley. Tijdens onze stops laten we de generator wat draaien zodat we de airco in de hoofdcabine kunnen gebruiken, het is dan ook weer tegen de 40° buiten.

Enkele van onze stops: Golden Canyon trail, een wandeling doorheen een stuk canyon. Badwater bassin, een zoutvlakte 86m,
Artists Drive: een mooie korte loop drive doorheen de bergen. Van daaruit rijden we 30minuten richting Dantes View, een uitkijkpunt vanop 1669m. What a view. We twijfelen even of we hier zonsondergang afwachten of we dat aan Zabriskie Point gaan doen. We kiezen voor de laatste optie. Een uurtje voor zonsondergang bakken we ons eerst een hamburgertje vanop de parking. En dan volgt 1 van de mooiste zonsondergangen die we ooit zagen, misschien zelfs nog mooier dan die aan de 12 Apostels aan de Great Ocean Road in Australië. De uitgestrektheid van het landschap is wellicht 1 van de redenen.

Overnachten doen we in Furnace Creek op 1 van de vele campsites. Je kiest een plekje en dan betaal je je standplaats aan een automaat en bevetig je je betaalbewijsje aan je plekje. Deze keer kiezen we geen full hookup, dat betekent geen elektriciteit en airco. De temperatuur zakt tot 20° vannacht, behoorlijk warm!

1 Comment

  1. Moeke,oma 4 jaar ago says:

    Supermooie beelden,lachende kids,heb er weer van genoten van jullie verhaal.xxx

Comments are closed.

Archief

Recente reacties

LAYOUT