oktober 20, 2016 AUTHOR: admin CATEGORIES: USA Tags: ,

Dag 16 – Bryce Canyon – Grand Canyon (North Rim)

Vandaag hebben we een stevige rit voor de boeg van een kleine 300km. Op aanraden van een ranger in Zion hebben we besloten de North Rim van de Grand Canyon ook mee te pikken op onze tocht. We proberen vooral zover mogelijk van de drukte weg te blijven. Onze guidebooks zeggen dat de North Rim slechts één tiende van het aantal bezoekers over de vloer krijgt dan de South Rim en dat de views op de canyon bij de betere zouden behoren. Dat laatste kunnen we natuurlijk pas bevestigen wanneer we binnen een paar dagen aan de andere kant van de canyon staan.Er mag dan minder volk zijn op de North Rim … we zijn weer dik gejost als blijkt dat de North Rim Campground al vol zit als we er in de late namiddag toekomen. Verklaring: de andere campgrounds in het park zijn gesloten vanaf 15 okt. De North Rim sluit trouwens volledig bij eerste sneeuwval, dus zeker checken mocht je hiernaartoe komen. Een behulpzame ranger toont ons een een zijwegje op de kaart waar we vanavond een (gratis) kampeerplekje kunnen scoren net buiten het park. Spannend altijd.

We rijden eerst nog door naar Bright Angel Point trail. Een super indrukwekkend zicht en het blijkt “slechts” een zijcanyon te zijn van de Grand Canyon. Dat belooft.

Op de terugweg is het opletten voor kamikaze-muildierherten langs en op de weg. De ranger had ons ook gewaarschuwd voor bizons langs de meadows maar we zien er jammergenoeg geen. De zoektocht naar onze kampplaats gaat niet vanzelf. Dat zijwegje is net iets langer dan gedacht maar uiteindelijk vinden we toch een plekje.

Submit a comment

Archief

Recente reacties

LAYOUT