oktober 11, 2016 AUTHOR: admin CATEGORIES: USA Tags:

Dag 5 – Yosemite National Park

Alweer een dag zonder internet of telefoonverbinding, weg van alles, een zalig gevoel.

We blijven in Yosemite National Park vandaag maar rijden op en af naar Glacier Point. Een uurtje rijden vanuit Yosemite Village, onder een stralend blauwe hemel. Onderweg dwingen de landschappen ons om geregeld halt te houden : Tunnel view is er daar eentje van, wauw! Glacier Point is machtig mooi, met zicht op de Valley (1000m lager) waar we een uurtje eerder nog doorreden.

Op een van de views staat er een koppeltje in trouwoutfit foto’s van elkaar te nemen. Tom kan het niet laten en stelt voor om wat foto’s te nemen van hen.

We rijden terug naar het dal en vertrekken voor een wandeling langs de mist trail. We willen minstens de footbridge op Vernal Falls halen.

Veel volk en een beetje teleurstellend qua wandeling, alles is geasfalteerd. Bent wandelt flink de volledige klim. Het is al te laat in de namiddag om nog een anderhalf uur verder te stijgen dus keren we terug. Op de terugweg stap Gustje bijna de hele weg terug. (bergaf)

Terug aan de camper kraken we onze 2l fles GIN (Jeej voor super size me USA) en doen we apertiefjes buiten. We sluiten de avond af met een warme douche en we koken ons potje (chicken wraps met guacamole aka groene saus).

Voor de 3de avond op rij gaan de kindjes zonder morren in hun bedjes. Zij slapen boven de bestuurderscabine. Wij proberen achterin de camper voor de derde avond een aflevering van The Americans uit te kijken maar onze oogjes vallen ook toe …

Slaapwel

3AM … We worden beiden wakker omdat we geluiden horen aan een van de bear lockers rond ons…. met een verhoogd hartritme en een bang hartje schijnen we voorzichtig naar buiten met onze “lampzap” maar we zien niks … na een half uurtje “liggen luisteren” vallen we weer in slaap.

(dat zalig geen internet gevoel begint wel op de zenuwen te werken als we eens wat foto’s & blogs online willen zetten, ondertussen dag 9 hier .. in Las Vegas , en ook hier geen deftige connectie om de camping)

1 Comment

  1. Moeke,oma 5 jaar ago says:

    Leuk om jullie belevenissen te lezen,en een heel mooie camper zo te zien.Kijk al uit naar het volgend verhaal.Het zien van de klein mannen liet toch een traantje te voorschijn komen.xxx.

Comments are closed.

Archief

Recente reacties

LAYOUT