oktober 20, 2016 AUTHOR: admin CATEGORIES: USA Tags: ,

Dag 18 – Page (Lake Powell)

Op een paar autoalarmen na een rustige nacht. We verlaten Ken z’n parking en rijden richting Antelope Canyon. Een door Navajo indianen gecontroleerd gebied. America once belonged to the natives en dat zullen we geweten hebben … een excursie naar Upper Antelope Canyon (ook de enige manier om de canyon te zien trouwens) kost 40$ voor volwassen, 20$ voor de kids … en dan betaal je nog eens een 8$/persoon om hun reservaat binnen te mogen. Een goed geöliede commerciële machine lijkt het … We hebben pas een plekje om de tour van 11u dus rijden we eerst nog terug naar het dorp om inkopen te gaan doen.

Om 11u begint te excursie … we hadden al aan Bent verteld dat we in open Jeeps naar de canyon zouden rijden maar voor de families met kids is er blijkbaar een off-road versie van een minibus gereserveerd …. met als gevolg … een mopperende Bent. Gust was op het ritje van 4mile door de woestijn nog in zijn nopjes op de wiebelweg maar eens we aangekomen waren aan de Canyon had hij blijkbaar afgesproken met zijn broer om er geen leuke uitstap van te proberen maken …. “pakke pakke”… We negeren hen (en de rest van de horde toeristen) zoveel we kunnen en proberen zoveel mogelijk te genieten van wat toch wel een héél speciaal plekje is. Over een afstand van een quarter mile is de canyonwand door het water
uitgeslepen. Het licht dat binnenvalt zorgt voor super knappe kleuren. De gids neemt met onze iphone enorm knappe beelden, I’m impressed!

TIP: er is ook een Lower Antelope Canyon. Terwijl de Upper versie een soort museum is waar je doorwandelt, zou de Lower iets avontuurlijker zijn: met trapjes en ladders daal je in de canyon om er dan weer uit te wandelen. De tours beginnen elk langs een kant van de weg.

Na onze bijdrage aan de Navajo economie rijden we richting Lake Powell. Ons les geleerd hadden we voor vandaag wel een full hookup campspot geboekt (Wahweap RV park & Campground). Het was nodig want het was tijd om het water bij te vullen en onze tanks eens te legen. We laden ook onze batterijen wat op en spenderen de rest van de namiddag rond de camper en het meer, het zonnetje schijnt en het is zo’n 20°, ideaal om wat vitamine D op te doen. De jongens willen per se gaan zwemmen in het meer en papa mag weer van chinese vrijwilliger spelen 😉’s Avonds steken we nog eens het kampvuur aan en eten we nog eens gezellig met de zaklampjes op ons hoofd buiten.

Oh ja, er was eindelijk nog eens wifi om deze blog te updaten 😉

2 Comments

 1. Moeke,oma 7 jaar ago says:

  Wat kan ik nog meer zeggen dan………….Wauw wauw wauw,amazing.Alweer supermooie foto’s en prachtkids.En proficiat voor de tekst,alsof ik in’t verhaal zit.(hé Wendy)

 2. Tante/Meter Sas 7 jaar ago says:

  Zalig lezen zo op een grijze vrijdagochtend op de trein.
  Jaloers maar dat wisten jullie al hé
  Brengt ook weer wat herinneringen bij mij naar boven want héél lang geleden zijn Rudi en ik daar ook samen geweest.
  Genieten rustig verder en dikke kusknuffels voor m’n ventjes.
  Xxxx

Comments are closed.

Archief

Recente reacties

LAYOUT