oktober 11, 2014 AUTHOR: admin CATEGORIES: Plannen

Het plan

Het Plan, of toch een ruwe versie daarvan.
We gaan dus naar Australië. Net zoals bij onze vorige reizen wilden we de grote lijnen van onze route vastleggen zonder een vast tijdschema. Om echt volledig vrij te kunnen gaan & staan waar we willen hebben we gekozen om de volledige reis af te leggen met een camper. Ook voor de keuze van een camper hebben we nogal wat afwegingen moeten maken maar meer daarover later.

Dit ligt vast: begin november komen we toe in Adelaide, na 3 dagen (proberen de jet-lag te verslaan en in het ritme komen) halen we onze camper op en begint het avontuur. 20 januari moeten we terug in Adelaide staan.

Ons oorspronkelijk plan: Adelaide – Uluru – Darwin – Cairns – Brisbane – Sydney – Melbourne – Adelaide.

Op papier een mooie lus: dwars door dé Outback naar Ayers Rock, van daaruit naar het regenwoud van Darwin, een stukje terug en richting Cairns waar het Great Barrier Reef het dichtste bij de kust ligt en via de oostkust naar beneden voorbij Brisbane, Sydney & Melbourne. Het laatste stukje brengt ons dan via de Great Ocean Road terug naar Adelaide. Onderweg zien we dan wel waar we ons kamp opslaan en of we zijsprongetjes gaan maken en welke National Parks we bezoeken.

Maar hier zijn we misschien iets te optimistisch gebleken.

In totaal is dat 10.900km. *slik* Dat stukje outback is 2500km. En dan zit je nog maar in Uluru. Ayers Rock is dan wel één van de iconen van Australië, maar het blijkt daar snel 40°-50° te zijn. Zoveel km’s doen (en er zitten stukken bij van 400-500km zonder iets) met de jongens om daar dan toch maar enkel tijdens de “mildere” uren van de dag een kleine uitstap te maken lijkt ons iets te veel van goede. En het is tenslotte maar rots… (so we keep telling ourselves)

De Nationale Parken rond Darwin zijn prachtig, maar we moeten aan de kindjes denken. Er is een gemiddelde luchtvochtigheid van +80% en temperatuur van 35°. Dit “pikt” wel nog steeds een beetje and it’s probably a once in a lifetime thing.

Langs de kust is het klimaat gematigder dus dat deel van ons plan is gelukkig wel ok! We zijn dus op zoek gegaan naar een placebo voor “de outback” en voor “het regenwoud”.

Het nieuwe (voorlopige) plan.

Vanuit Adelaide willen we door New South Wales (NSW) richting oostkust rijden. We hebben echter nog niet beslist of we via Mildura (Mungo National park) of via Broken Hill / Cobar / Dubbo gaan rijden. Hoe dan ook , we willen een “stukje” outback meenemen op deze manier. Een echt outback dorpje, een park, en er zijn ook farms/ranches waar je het leven op de boerderij eens kan beleven en gaan overnachten, wat ons wel leuk lijkt met de kinderen. Wie tips heeft voor deze regio, ze zijn meer dan welkom! Onze eerste dagen met de camper willen we trouwens ook eerder kiezen voor campings aan de bewoonde wereld. Kwestie van alles wat gewoon te worden, ons beter te kunnen organiseren en goed te kunnen inschatten hoeveel proviand we nodig hebben als we eens “echt” kamperen aan een national park, ver van de bewoonde wereld.

Als we de kust bereiken rijden we naar het noorden, minstens tot aan de Whitsunday Islands maar liefst toch naar Cairns. Veel zal afhangen van het weer en de kinderen. Waarom we naar Cairns willen ? Het regenwoud. En het Great Barrier Reef loopt daar het dichtste langs de kust. We hebben onze PADI gehaald in Honduras en willen toch graag nog eens duiken. Elk om beurt weliswaar. Maar misschien moeten we om te duiken zo noordelijk niet gaan? Again, tips are welcome! NSW & Cairns willen we trouwens zo snel mogelijk doen voor het daar echt TE warm wordt, dus waarschijnlijk nemen we de snelste route omhoog om nadien via de kust terug naar het zuiden te rijden.

Op de terugweg langs de kust weten we nog niet goed welke onze stopplaatsen zullen zijn. Onze wishlist: Sydney, Blue Mountains, Snowy Mountains, Melbourne, Phillip Island, Great Ocean Road, Kangaroo Island, Barossa valley. Uitstapjes met de jongens: een grote zoo, een waterpark, Sydney Aquarium, een crocodile farm, een koala sanctuary, …

Ergens gaan we toch wel een selectie moeten maken, ergens onderweg, we zien wel waar we uitkomen zeker?

6 Comments

 1. Veerle 10 jaar ago says:

  Hey Wendy en co,
  De uluru was indrukwekkend, maar de rit ernaartoe was echt wel afzien voor de rug, de hitte, ambetant worden, verveling,… Dus kies je alternatieve route en bemin je keuze ( mijn tip).
  Op de Greet ocean road heb je veel kans om koala’s tegen te komen in de natuur. Philip island vond ik enkel leuk voor de pinguïns: heel toeristisch, maar je hebt ze dan toch maar gezien hè.
  Kampeertip: leer Indisch brood maken, chapatti… Brood is niet overal te koop, lekker brood zeker niet. Voor chapattis heb je enkel bloem, water en zout nodig en een pan…. Vers brood en ingrediënten die niet slecht worden. Handig in the outback.
  Veel kans dat een zoo niet nodig is omdat je sowieso veel dieren onderweg tegenkomt 🙂

  Geniet van jullie reis! Super gastvrij land!

  • Tom & Wenti 10 jaar ago says:

   Hey Veerle, bedankt voor de tips! En heel fijn om je langs deze weg nog eens te horen! We vroegen ons al af of we daar makkelijk brood zouden vinden. We hebben gelukkig wel een toaster in onze camper, voor als het brood qua smaak wat zou tegenvallen :-). Phillip Island zouden we effectief doen voor de pinguins, ook al is het vanop een tribune, lijkt me wel eens de moeite. Moest je nog tips hebben, of je reisroute op papier zou hebben staan mag je die altijd eens doormailen. Groetjes!

 2. Ellen 10 jaar ago says:

  Hey Wendy, ik vond Uluru echt wel de moeite, maar ik begrijp wel jullie argumenten om er toch niet naartoe te gaan. WIj gingen in augustus 2009 (= winter) en het was daar superwarm toen (eind de 30 graden). Dus ik kan mij inbeelden dat de lente/zomer nog een pak warmer is. Hebben jullie overwogen om eventueel een binnelandse vlucht te nemen naar Alice Springs? Op die maniet vermijd je de helse rit, maar kan je Ulura en het nationaal park toch bezoeken.

 3. Luce Vandeput 10 jaar ago says:

  Uluru, maar een rots… inderdaad, maar wel een heel indrukwekkende. De rit ernaar toe, (tijdens zonsondergang) op een Harley Davidson, was toch wel één van de (vele) hoogtepunten van onze vakantie. En ja, de Harley was een beetje decadent…maar de moeite waard 🙂
  Het was er heel warm toen wij er waren (en dat was januari dit jaar). We hebben wel een binnenlandse vlucht naar Uluru genomen.
  En we zijn ook een kleine week in Tasmanië verbleven. Mooie reis, echt de moeite waard, veel gezien.

 4. Ludo 10 jaar ago says:

  Check evt. de FB pagina van belgianclubvictoria Ikzelf heb niet veel rondgereden in country NSW of QLD maar misschien dat de andere belgen daar suggesties hebben. En er zijn nog clubs in NSW en elders ook. misschien dat je dan nog een sinterklaasfeest kan meepikken voor de klein mannen. Succes!

 5. Jan 10 jaar ago says:

  Cairns is een aanrader: zowel het regenwoud als het duiken in de buurt. wij gingen met dit bedrijf op liveaboard gedurende vijf dagen maar er zijn ook kortere liveaboards: http://www.diversden.com.au/liveaboard.htm. Ook dagtrips zijn bij hen mogelijks http://diversden.com.au/cairns-day-reef-trip.htm maar probeer het onder elkaar toch maar te regelen om zo een korte liveaboard te doen, unieke ervaring (maar snap dat het met kids niet zo makkelijk te organiseren is allemaal). Enjoy!

Comments are closed.

Archief

Recente reacties

LAYOUT