januari 8, 2015 AUTHOR: admin CATEGORIES: Blog, Uncategorised

Dag 56 – Philip Island – Melbourne

We staan alweer op met regen. Op Phillip Island hebben we niets meer te zoeken en we trekken richting Melbourne. 2uur is het rijden tot Coburg, de camping die het dichtst bij de stad ligt. Het plan is er om er een paar dagen te blijven en van hieruit Melbourne te verkennen. In de namiddag beginnen we aan onze tocht: een dik kwartier wandelen naar de tramhalte en dan 45min op de tram tot in het centrum.

Wanneer we uitstappen hebben we meteen een aangenaam gevoel, het ‘klikt’ meer dan met Sydney (hoewel Sydney meer bezienswaardigheden had: de brug, opera house etc). Sydney voelde meer aan als werkstad, terwijl in Melbourne precies meer geleefd wordt: veel leukere bars en restaurantjes, aangenamere straten om door te wandelen, groener, kortom, veel meer sfeer.



Rond de CBD rijdt een oude tram (gratis), maar met de buggy lijkt het precies niet zo eenvoudig om erop te geraken.
We trekken naar het infopunt en informeren ons voor oudjaar morgen. Openbaar vervoer zal gratis zijn maar het zal blijkbaar heel druk worden. We worden aangeraden om de “family” fireworks te gaan bekijken om 21u30 maar daar hebben we geen zin in. ’t is alles of niets voor ons.

We lopen richting Chinatown en houden even halt voor een kappersbeurt voor Tom. Een paar hippe aziaten geven hem een nieuwe coupe. Chinatown loopt ineens over in ‘the Greek precinct’, perfecte plaats voor ons avondeten. Na de Italiaanse, Thaise, Mexicaanse en Japanse keuken leren we Bent de Griekse kennen maar dat was een brug te ver, het was zo z’n ding niet.

We blijven nog in Melbourne tot 21u en lopen de Southbank af naast het water. Heel leuke plek om te vertoeven, een gezellige drukte.Maar de kindjes worden moe en we hebben nog een dik uur pendelen voor de boeg, dus houden we het vandaag voor bekeken.

Submit a comment

Archief

Recente reacties

LAYOUT