december 19, 2014 AUTHOR: admin CATEGORIES: Blog, Uncategorised

Dag 38 – Anna Bay – Sydney

We staan op met (alweer) gietende regen. Het heeft dan ook geen zin om de baai nog verder te verkennen. We ontbijten in de camp-kitchen, die evengoed de set had kunnen zijn voor een horrorfilm. De deuren waaien met een piepend geluid open en dicht en zeisen en bijlen versieren de muren en de plafonds. Gezellige boel.

Onze weather-app voorspelt iets mooier weer richting Sydney, dus gaan we ook die kant uit vandaag. Het is nog steeds een raadsel hoe we Sydney het best kunnen verkennen met de camper. Gelukkig brengt ’t internet raad. Tripadvisor en andere fora maken ons duidelijk dat we zot moeten zijn als we met onze camper de stad zouden inrijden. We kunnen best gaan kamperen in Lane Cove Tourist Park, zo’n 15km van Sydney. Van daaruit zou het 10minuten stappen naar het station en dan nog een 20minuutjes met de trein die ons naar het centrum van Sydney brengt. Klinkt aannemelijk. Een staanplaats kost bovendien ‘maar’ 39 AUD.

Maar voor we naar daar rijden maken we nog een tussenstop in het Ku-ring-gai Chase National Park, boven Sydney. 1 van de meest bekende in de buurt, vandaar ook wellicht dat we entree moeten betalen om er binnen te mogen. De zon is weer tevoorschijn gekomen en we rijden langs een mooie route naar het centrum van het park, Bobbin Head, waar een kleine haven ligt en waar we lunchen. We maken nog een wandeling tussen de mangroves, spotten duizenden rode, paarse en blauwe krabben. De beloofde Aboriginals-graveringen op de wandeling vielen wel dik tegen maar goed, we hebben de beentjes toch eens gestrekt vandaag.

Op naar Lane Cove National Park, van waaruit we de komende dagen Sydney zullen verkennen. We hebben geen idee wat we moeten verwachten van de stad. De meningen zijn uiteenlopend, sommigen zijn lovend, anderen vinden Melbourne veel interessanter. Onze mening volgt.

1 Comment

  1. oma Mieke 9 jaar ago says:

    Opstaan in de gietende regen,niet leuk hé,schering en inslag hier bij ons,maar daar verwacht je zoiets niet hé.

Comments are closed.

Archief

Recente reacties

LAYOUT